Aanpak binnenstad: het is vijf over twaalf!

 

Stop met de geitenwollensokken aanpak van het binnenstadslab!

Beste mensen, het is vijf over twaalf. De binnenstad moet direct worden aangepakt voordat we afglijden tot een armzalig dorpje aan de Schelde. Dit gemeentebestuur heeft nu € 880.000 uitgegeven aan een stapel papier en praatsessies. Met resultaten welke men op de basisschool had kunnen verzinnen. Iedereen onderschat de noodzaak van professionele aanpak. De meeste partijen hebben het over een vervallen pandje, muzikantje op de hoek, bordje hier, bankje daar. Dat is kruimelwerk. Beschamend. Het is NU opstaan of verzuipen. Eerste spoed inzet: grote trekker in V&D pand. Biedt deze locatie aan als proeftuin aan Belgische grote ketens die springplank naar NL nodig hebben! Geloof mij! Bergen is de poort naar de Belgen!!!

Groet Ton Linssen

Uit BNDESTEM van maandag 22 januari:

BERGEN OP ZOOM – Maak snel werk van de herontwikkeling van de hoek Westersingel (terrein voormalige brandweerkazerne) als ‘smeerolie’ voor de verbinding tussen binnenstad en winkelgebied De Zeeland. Die indringende oproep doet Lijst Linssen aan binnenstadswethouder Patrick van der Velden

In een debat over de koers voor de binnenstad brak voorman Ton Linssen een lans om te investeren in de gemeentelijke grondpositie van de brandweerkazerne. Dat ‘mag wat kosten’ van Linssen die graag ziet dat ook De Stoelemat wordt betrokken in dat proces. De vestiging van een grote winkeltrekker in combinatie met parkeren op deze hoek zou loop kunnen brengen tussen binnenstad en De Zeeland, aldus Linssen.

Stevig ingrijpen

Toch moet het roer drastisch om, aldus Linssen die geen goed woord over had voor de ‘geitenwollensokken-aanpak’ van de wethouder en zijn binnenstadslab. ,,Stevig ingrijpen is nodig. Het winkelvloeroppervlak moet krimpen. Investeer niet in pappen en nathouden, maar maak samen met de provincie en pandeigenaren geld vrij om winkels echt te verplaatsen”, aldus Linssen die ook ’t Vierkantje wil opofferen als winkelgebied. ,,Ambachten en vrije beroepen zijn daar meer op hun plaats.”