Lijst Linssen: ‘College ondermijnt plannen voor het Ketrientje’

BERGEN OP ZOOM – Lijst Linssen vindt dat de plannen voor voormalig zorgcentrum Ketrientje worden gefrustreerd door de gemeente Bergen op Zoom. Fractieleider Ton Linssen is het wachten op de nieuwe ontwikkelingen in het complex beu en eist in een brief op poten tekst en uitleg van het college van B en W.

Omdat het al lange tijd stil is rond het project, heeft Linssen een gesprek gehad met de directie van projectontwikkelaar De Nijs-Soffers uit Hoogerheide. ,,Ik heb een presentatie gekregen en de plannen zien er geweldig uit. Er wordt met groot respect omgegaan met de kapel en het hoofdgebouw aan de Vismarkt. Ik denk dat ze prima passen in de visie van de gemeenteraad op het gebied.”

De Draak
De Nijs-Soffers wil honderd tot 110 appartementen, zeventig hotelkamers en zo’n driehonderd parkeerplekken aanbrengen. Eigenaar Frans Hazen van hotel De Draak gaf eerder aan geïnteresseerd te zijn in het hotel, maar in september haakte hij af. Zijn leeftijd (66) en die van zijn vrouw (70) waren volgens hem de belangrijkste reden niet verder te gaan. Sindsdien is het akelig stil geworden.

De gemeente komt telkens met nieuwe randvoorwaarden en ideeën die bestaande planvorming ondermijnt.

Fractieleider Ton Linssen van Lijst Linssen
Linssen wijt dat aan de opstelling van de gemeente. ,,Van enige voortvarende aanpak van de gemeente is klaarblijkelijk geen sprake. Die komt telkens met nieuwe randvoorwaarden en ideeën die bestaande planvorming ondermijnt. De ontwikkelaar wordt zo op onnodige kosten gejaagd, maar er is ook sprake van ernstig tijdsverlies.”

Visitekaartje
De politicus is daar allerminst over te spreken omdat het Ketrientje al jarenlang is dichtgespijkerd en daarmee niet bepaald een ‘visitekaartje’ is voor de binnenstad. Linssen eist dat B en W in januari tijdens een commissievergadering De Nijs-Soffers zijn plannen laat presenteren aan de gemeenteraad. Ook wil hij tekst en uitleg waarom B en W dralen en steeds andere eisen stellen. En proberen andere partijen bij de plannen te trekken.

Een gemeentewoordvoerder laat weten dat er ‘overleg is met de eigenaar van het pand’. ,,Als er nieuws is, dan laten we het weten.” Linssen krijgt schriftelijk antwoord op zijn brief. Projectleider Reinier Schuurbiers van De Nijs-Soffers weigert in te gaan op vragen over de wijze waarop de gesprekken met de gemeente verlopen. ,,Geen commentaar. Lijst Linssen heeft vragen gesteld, wij gaan daar niet over. ”

Bron: https://www.bndestem.nl/bergen-op-zoom/lijst-linssen-college-ondermijnt-plannen-voor-het-ketrientje~ae534546