Lijst Linssen gaat verkiezingen Bergen op Zoom in met motto: Lokaal Forum

BERGEN OP ZOOM – Lijst Linssen als lokale variant van het Forum voor Democratie. Zo gaat Ton Linssen met zijn partij de komende verkiezingen voor de gemeenteraad van Bergen op Zoom in. Lokaal Forum. ,,Ik ben gecharmeerd van Baudet, van het Forum voor Democratie.”

Deze rechtse partij scoorde bij de jongste verkiezingen voor de Tweede Kamer. En krijgt inmiddels steeds meer aanhang op de rechtse flank. ,,Ik ben lid van Forum voor Democratie, Sander Siebelink, mijn tweede man, ook. Ik herken hun kritiek dat alles in ons land te veel is vastgeroest. Dat is waar ik plaatselijk tegenaan loop. Ik sta voor de normen en waarden in dit land, voor de tradities. Dat gezeik zoals rond Zwarte Piet moet afgelopen zijn.”

Dat Ton Linssen dweept met rechts is niet nieuw. Maar van de PVV distantieert hij zich nadrukkelijk. ,,Daar wil ik niet mee geassocieerd worden. Maar ik heb er wel contacten mee. Zoals ik met elke partij praat die democratisch is gekozen.” 

Linssen presenteert zaterdag 33 kandidaten voor de komende verkiezingen. Evenveel als er plekken zijn in de gemeenteraad. Een uitdaging. Hij gaat er voor wil hij er mee zeggen. Toch kent de top van de lijst weinig verrassingen. Linssen als lijsttrekker, zittende raadsleden Siebelink, Louis Wijten en Meino Dam op de plekken 2, 3 en 4.

,,De fractie heeft het schip de afgelopen tijd drijvende gehouden, daar moet je waardering en respect voor hebben. Maar de afspraak is wel dat twee van hen tijdens de komende raadsperiode hun plaats afstaan aan jongere kandidaten.” Dat zijn dan in eerste instantie Ans van Eekeren, Camiel van der Meeren, Danny Aarden. Ze staan op de plekken 5, 6, en 7.

Knock-out

Want rond Linssen zelf was het stil. De man die jarenlang de stad ‘regeerde’ zweeg, was onzichtbaar. Nu, met de verkiezingen voor de gemeenteraad in zicht, is hij terug, zegt hij. Wil er voor gaan. Maar het dal was diep nadat hij in 2015 opzij werd gezet als wethouder: ,,Ik kon het niet opbrengen, heb een half jaar thuisgezeten, moest alleen maar janken. Ik was volledig knock-out. Gesloopt door de laster en achterklap. Ik heb momenten gehad dat ik dacht, het hoeft voor mij niet meer. Maar ik heb nieuwe motivatie gevonden. Door met mensen te gaan praten in huiskamergesprekken.” 

Ambitie

Zijn ambitie nu: terug in het college, wethouder zijn, iets voor de stad betekenen. ,,We willen graag weer aan de knoppen zitten.” En daarom mikt hij op zeker vijf zetels in de gemeenteraad. ,,Dat is in 2014 ook gelukt, maar we raakten een raadslid kwijt omdat Erik Verbogt naar het CDA overliep. Ik ga uit van vijf zetels. Maar, de kiezer heeft altijd gelijk. Als die me afrekent op mijn stilte, mijn afwezigheid, houdt het op.” 

Boycot

Politieke forums boycot hij in de aanloop naar de verkiezingen. Hij ziet het belang er niet van. Omdat het praatjes zijn voor elkaars achterban. ,,Het is lariekoek. Dan ga ik liever door met mijn huiskamergesprekken. Met Bergenaren praten. Een op een. Daar gaat het mij om.”

Bron: https://www.bndestem.nl/bergen-op-zoom/lijst-linssen-gaat-verkiezingen-bergen-op-zoom-in-als-lokaal-forum~a58eb832/