Lijst Linssen stelt vragen aan het college in verband met sluiting van stadsspeeltuin “van Glymes”.

Duo-Raaslid Toine van Steenpaal en Raadslid Meino Dam hebben vol verbazing uit de krant moeten vernemen dat na de grote vakantie de stadsspeeltuin van Glymes zijn poorten gaat sluiten.

De realisatie van de  speeltuin is het resultaat van inspanningen van enkele doortastende burgers door middel van sponsoring, een  gemeentelijke bijdrage en veel vrijwilligerswerk. Ook werd de speeltuin goed bezocht  door jong en oud en was het goed verpozen ,met de komst van een mogelijke ondernemer die er een pannenkoekenhuis wilde beginnen zag het er goed uit voor de speeltuin.

Lijst Linssen ziet overal geld ingestopt worden zoals de plannen voor een houten brug bij Fort de Roovere, met daarbij ook nog een betonnen doorgang richting Mozesbrug, een dure fietsparkeergelegenheid en niet te vergeten het binnenstadbeleid wat maar geld blijft kosten en dan zou een speeltuin, de enige die Bergen op Zoom rijk is, slachtoffer moeten worden van verkeerde bezuinigingen.

In dit verband heeft Lijst Linssen de volgende vragen aan het college:

  1. Is er door het college al een besluit genomen?
  2. Is er hier sprake van erg achterstallig onderhoud en wie was hiervoor verantwoordelijk?
  3. Is het college er zich van bewust wat dit gaat betekenen voor onze burgers, met name kinderen?
  4. Is er voldoende onderzoek gedaan in hoeverre er geïnvesteerd moet worden om de speeltuin weer veilig en rendabel te krijgen?
  5. Over wat voor bedragen spreken we?
  6. Kan het college aangeven wat het opknappen inhoudt?
  7. Is er onderzocht of dit gedaan kan worden door mensen met een uitkering die zich dienstbaar willen maken voor onze samenleving?

 

Namens Lijst Linssen,

Met vriendelijke groet,

Toine van Steenpaal     duo burgerlid

Meino Dam                     raadslid