Maak werk van aanpak verkeersproblemen op A58 en A4 bij Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM – De voortdurende verkeersproblemen op de A58 en A4 ter hoogte van Philip Morris in Bergen op Zoom zijn de gemeenteraad een doorn in het oog. Tijd voor een oproep richting het college van B en W om bij Rijkswaterstaat en de provincie aan te dringen op snelle maatregelen.

Er moet daar echt iets gebeuren. Vooral nu het vrachtverkeer uit Rotterdam richting Antwerpen toeneemt en het steeds drukker wordt.

Fractieleider Ton Linssen van Lijst Linssen
Voor Lijst Linssen en de BSD is de maat vol. Dagelijks zien ze verkeersopstoppingen bij de aansluiting van de A4 op de A58 ter hoogte van de voormalige sigarettenfabriek. Het verkeer uit de richting Steenbergen wordt daar zowel richting Breda als Antwerpen gedwongen gebruik te maken van een rijbaan. ,,Jaren geleden hadden we er al moeite mee dat er niets gebeurt bij de trechter bij Philip Morris. Er moet daar echt iets veranderen. Vooral nu het vrachtverkeer uit Rotterdam deze route naar Antwerpen steeds beter weet te vinden en het steeds drukker wordt”, zegt fractieleider Ton Linssen van de gelijknamige Lijst.

Ongelukken
Volgens beide oppositiepartijen ontstaan er regelmatig gevaarlijke verkeerssituaties die leiden tot ongelukken en bijna-ongelukken. Het verminderen van de snelheid, het beter regelen van voorsorteren en het mogelijk verbreden van de snelwegen daar richting Antwerpen en Breda zien ze als mogelijke oplossingen. Linssen: ,,Gelukkig is er voldoende ruimte om die verbreding uit te voeren.”

Overbodig
Het Bergse college heeft eerder al duidelijk gemaakt de problemen te onderkennen en werk te maken met het vinden van oplossingen. Maar omdat het in de ogen van de Lijst Linssen en BSD te lang stil blijft, roepen ze B en W in een motie op tot meer actie. GroenLinks, D66 en CDA steunen die oproep, GBWP, PvdA en VVD echter niet. ,,Wij vinden dat het college al genoeg doet om de problemen te proberen op te lossen. Reden waarom we deze motie overbodig vinden”, zegt fractieleider Barry Jacobs van de VVD.

Een meerderheid van de raad denkt daar echter anders over. Dat betekent dat het college van B en W nu opdracht heeft gekregen te onderzoeken welke oplossingen voor de trechter bij Philip Morris voor handen zijn. En afspraken te maken met Rijkswaterstaat en de provincie Noord-Brabant over wanneer die verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. De uitkomst van het onderzoek moet voor 1 maart 2018 bij de gemeenteraad te liggen.

Bron: https://www.bndestem.nl/bergen-op-zoom/maak-werk-van-aanpak-verkeersproblemen-op-a58-en-a4-bij-bergen-op-zoom~ac6536d0/